Poissonův proces a jeho aplikace - Marek, Jiří (2013)
V této bakalářské práci se věnuji problematice Poissonova procesu. Práce je rozdělena do tří kapitol. První věnuji základnímu přehledu, kde popisuji úvod ekonomicko-pojistný, jelikož aplikaci Poissonova procesu směřuji převážně do pojistné matematiky. Dále uvádím základní matematické definice a poznámky, které s prací úzce souvisejí a měly by být zájemci nápomocny. Následující kapitolu již věnuji samotnému Poissonovu procesu. Uvádím zde i několik názorných příkladů s jejich řešením. V závěrečné kapitole uvádím a popisuji mnou vytvořené .m skripty v programu Matlab R2011a.