Biomonitoring mateřského mléka z pohledu dostupnosti globálních dat - Staroňová, Mária; Borůvková, Jana, 1962-; Masarykova univerzita. Centrum pro výzkum toxických látek v prostředí (2013)
Cílem této bakalářské práce byla literární rešerše, zhodnocení kompatibility jednotlivých zdrojů na téma Biomonitoring mateřského mléka z pohledu dostupnosti globálních dat. Dalším cílem předložené práce bylo posouzení kompatibility lidských matric s ostatními matricemi v databázi GENASIS. Data byla získána z kampaní světové zdravotnické organizace WHO zaměřených na výzkum mateřského mléka a doplněny dostupnými informacemi z reportů Globálního monitorovacího plánu.
The goal of this thesis was a literature review, evaluation of the compatibility of re-sources on the topic Availability of global data from breast milk biomonitoring. Another objective of this study was to assess the compatibility of human matrices with other matri-ces in the database GENASIS. Data were obtained from the World Health Organization campaigns WHO research-driven breast milk and completed by information available from the report of the Global Monitoring Plan.
Vedoucí práce: Jana Borůvková
Vedoucí práce
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2013
Keywords: biomonitoring; mateřské mléko; polychlorované bifenyly; polychlorované dibenzofurany; polychlorované dibenzo-p-dioxiny; Světová zdravotnická organizace; biomonitoring; breast milk; polychlorinated biphenyls; polychlorinated dibenzofurans; polychlorinated dibenzo-p-dioxins; World Health Organization; bakalářské práce