Diskrétní rozdělení počtu nezávislých škod - Skála, Lubomír (2013)
V této bakalářské práci se venujeme diskrétním rozdělením, které modelují počet nezávislých škod. Popisuje se binomické rozdelění, Poissonovo rozdělení, negativní binomické rozdělení a smíšené rozdělení (základní je Poissonovo, mixující je gama; základní je Poissonovo, mixující je beta; základní je binomické, mixující je beta rozdelení). Odvodili se odhady parametru v daných rozděleních momentovou metodou a metodou modifikovaného minimálního chí kvadrátu a testy dobré shody.