Fotometrie chemicky pekuliárních hvězd - Průcha, Lukáš (2013)
V této bakalářské se věnuji fotometrii chemicky pekuliární hvězdy HD 215441. Úkolem je najít rapidní fotometrické změny u této hvězdy v jednotlivých měřených nocích a upravit o lepší korekci, než jaká byla v době vypracování. Byla zde znovu zpracována data Juraje Zverka a Kirila P. Panova z roku 1981 naměřená pomocí fotoelektrického fotometru ve filtrech UBV na Observatoři Skalnaté Pleso. Tato práce nenašla hledané rapidní změny u hvězdy a tím potvrdila předchozí výsledky. Výsledkem práce je i světelná křivka této hvězdy.