Periody a pozorované světelné křivky magnetických chemicky pekuliárních hvězd - Jagelka, Miroslav (2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na výzkum světelných křivek magnetických chemicky pekuliárních hvězd. První dvě kapitoly tvoří teorie, ve které je stručně shrnuta historie výzkumu, klasifikace a fyzikální charakteristiky této skupiny proměnných hvězd spolu se základním popisem fotometrických systémů, světelných křivek a regresní analýzy. Ve třetí a čtvrté kapitole je jádro práce, kde se nachází podrobnější analýza šesti vybraných hvězd spolu s postupem zpracování údajů.