Rozklady matic a jejich aplikace - Igaz, Dávid (2013)
Cílem bakalářské práce je popsat různé rozklady matic a jejich aplikace. Zabýváme se normálními maticemi, Schůrovým rozkladem, singulárním rozkladem a polárním rozkladem. Ukážeme, jak pomocí singulárního rozkladu definovat pseudoinverzi a jak pseudoinverzi aplikovat v úlohách lineární regrese.