Skončení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele a ochrana zaměstnance - Marťán, Pavel (2012)
Předmětem rigorózní práce „Skončení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele a ochrana zaměstnance“ je rozbor právní úpravy skončení pracovního poměru zaměstnavatelem. Popisuje způsoby a důvody za jakých může zaměstnavatel skončit pracovní poměr se zaměstnancem, jak je zaměstnanec právní úpravou chráněn a jaké má možnosti obrany, je-li při skončení pracovního poměru porušen zákon. Práce se zaměřuje také na dopady skončení pracovního poměru na osobu zaměstnance a to jak dopady v pracovní oblasti tak v jeho osobním životě.