Radonova-Nikodymova věta - Kuric, Tomáš (2013)
V této bakalářské práci se zabýváme Radonovou-Nikodymovou větou, jedním z nejdůležitějších výsledků teorie míry. Hlavním cílem práce je vybudování dostatečného teoretického základu potřebného k této větě a jejímu důkazu, čemuž je věnována celá úvodní část. Po uvedení samotné věty spolu s jejím důkazem následují řešené problémy týkající se Radonovy-Nikodymovy věty, respektive teorie jí předcházející. Závěr práce je věnován problematice rozkladu borelovských měr a s nimi souvisejících funkcí s konečnou variací, kde využijeme právě Radonovu-Nikodymovu větu.