Mooreova-Penrosova pseudoinverze, iterační algoritmy pro výpočet - Sestrienková, Simona (2013)
V této bakalářské práci se věnujeme Moore-Penrosově pseudoinverzi a iteračním algoritmům pro výpočet. V první kapitole definujeme základní pojmy a metodu skeletního rozkladu matice. Druhá kapitola obsahuje základní definici a užitečné vlastnosti Moore-Penrosovy pseudoinverze a zobecněné inverze. V poslední kapitole se zaměřujeme na iterační algoritmy pro výpočet Moore-Penrosovy pseudoinverze doplněné vhodnými příklady.