Interakce rozpuštěné organické hmoty s dioxinově aktivními polutanty - Ospalík, Josef (2013)
Tato práce sleduje vliv rozpuštěné organické hmoty na rozpustnost dioxinově aktivních polutantů a na sorpci těchto polutantů na stěny laboratorního skla. Pro tento účel byly použity metody chemické analýzy a in vitro testování na buněčné linii H4IIE-luc, obsahující reportérový gen pro luciferázu. Bylo zjištěno že polutanty se na stěny laboratorního skla mohou sorbovat a že rozpuštěná organická hmota může hrát významnou roli při ovlivnění těchto interakcí.