Genové polymorfismy u pacientů s ischemickou chorobou srdeční - apolipoprotein E a eotaxin - Máchal, Jan, 1983- (2013)
Práce zkoumala vliv variant genů pro apolipoprotein E a eotaxin na rozsah aterosklerózy koronárních tepen. U polymorfismů apolipoproteinu E byl dále zkoumán vliv na lipidové spektrum a užívání antihyperlipidemické medikace. U polymorfismů v genu pro eotaxin byl zkoumán vztah ke klinické formě ischemické choroby srdeční.