Metody bootstrap - Nováček, Ondřej (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje neparametrickým metodám bootstrap. Práce obsahuje kapitoly zabývající se bootstrapovými odhady rozptylu a vychýlení a konstrukcí intervalových odhadů. V každé kapitole lze nalézt příklady ilustrující vysvětlované myšlenky a postupy. Cílem práce je poskytnout jednoduchý úvod do metody bootstrap.