Logistická regrese - Zlámal, Filip (2013)
Cílem této práce je vytvořit souhrn základních metodik užívaných k vytvoření a popisu logistického regresního modelu s interpretací jeho výstupu společně s praktickou ukázkou postupu při vytváření takového modelu ve statistickém programovém prostředí R. Tato práce je členěna do šesti kapitol. Úvod je věnován vysvětlení pojmu logistické regrese společně s několika příklady praktického užití a motivací pro její studium. V první kapitole je matematicky odvozen vztah pro logistický regresní model. Ve druhé kapitole je popsána metoda maximální věrohodnosti, pomocí které se odhadují regresní koeficienty modelu. Třetí kapitola se věnuje Newtonově-Raphsonově metodě, která slouží k~praktickému výpočtu těchto odhadů. Čtvrtá kapitola popisuje testování hypotéz o~koeficientech logistického regresního modelu a testování podmodelu. V páté kapitole je uvedeno několik způsobů, jakými lze posoudit kvalitu proložení dat modelem.