Funkcionální diferenciální rovnice v mechanice - Olešovský, Václav (2013)
Cílem mé bakalářské práce je ilustrovat použití funkcionálních diferenciálních rovnic k modelování reálných problémů. Je zvolen model popisující zpětnovazební efekty při obrábění kovových materiálů na soustruhu. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá teorií funkcionálních diferenciálních rovnic. Cílem druhé kapitoly je seznámení s aplikacemi těchto rovnic v praxi, kde jsou popsány dva konkrétní modely. Obsah třetí kapitoly tvoří popis a analýza řešení modelu popisující zpětnovazební efekty při obrábění kovových materiálů na soustruhu.