Symbolické dynamické systémy a konečné automaty - Penčevová, Radka (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá jistými speciálními množinami nekonečných slov, tzv. symbolickými dynamickými systémy, neboli podposuny, a dává do souvislosti vlastnosti těchto množin s vlastnostmi konečných automatů, které je reprezentují. Text je členěn do pěti kapitol a doplněn konkrétními příklady.