Odhady ztrát z jistiny a úroků na spotřebitelských úvěrech - Buček, Jakub, 1990- (2013)
V této bakalářské práci se věnujeme vysvětlení základních pojmů řízení rizika, jimiž jsou pravděpodobnost selhání, ztrátovost ze selhání a expozice při selhání. Na těchto pojmech následně stavíme modely pro odhad ztrát z jistiny a úroků na spotřebních úvěrech. Na závěr teoretické části srovnáváme představené modely pro výpočet očekávané ztráty s požadavky kladené regulátorem v podobě konceptu Basel. Součástí práce je i excelovská aplikace pro výpočet vlastních odhadů a jejich monitoring.