Houby botanické zahrady a přilehlého areálu Přírodovědecké fakulty MU - Záškoda, Jiří (2013)
Cílem bakalářské práce je vytvoření komentovaného přehledu hub, vyskytujících se v areálech botanické zahrady a Přírodovědecké fakulty MU v Brně na ulici Kotlářská. Komentář k jednotlivým druhům hub obsahuje informace o systematickém zařazení, základní charakteristiku plodnic a substrátů, na nichž nejčastěji rostou, případně údaje o mykorhizní vazbě na dřeviny, dále údaje o době výskytu daného druhu a užitné hodnotě hub, tzn. informace o tom, zda je houba jedlá, nejedlá nebo jedovatá. U hospodářsky významných druhů (nejčastěji parazitických) jsou doplněny informace o jejich využití, respektive negativních vlivech na hostitelský organismus. Výsledkem pravidelného sledování tvorby plodnic v zájmové lokalitě a pořizování obrazového materiálu je také vyhotovení webových stránek. Ty jsou vystaveny na oficiálním webu botanické zahrady, který je dostupný na adrese (http://www.sci.muni.cz/bot_zahr). Dokladový materiál k této práci tvoří standardní herbářové položky.