Rešerše datovaných fosilních nálezů druhů specializovaných na rašeliniště na Českomoravské vrchovině - Blahová, Žaneta (2013)
Bakalářská práce se zabývá shromážděním dat z výzkumů makrozbytků rostlin na rašeliništích Českomoravské vrchoviny v druhé polovině 20. století. Záznamy o jednotlivých makrozbytcích (druhová příslušnost makrozbytku, počet, datace) byly přepsány do programu ArboDatMulti. Pomocí sumarizovaného výstupu z této databáze bylo možné porovnání lokalit. V práci jsou stručně popsány jednotlivé výzkumy spolu s nejvýznamnějšími a nejčastějšími druhy rostlin, které se zde nacházely. Pro kriticky nebo silně ohrožené rostlinné druhy jsou v práci vytvořeny mapky, které znázorňují jejich výskyt v současnosti a minulosti a umožňují časové srovnání výskytu jednotlivých druhů.