Analyza spekter horkých hvězd s pomocí programu VO-Korel - Dvořáková, Šárka (2013)
Cílem práce je zlepšení odhadu orbitálních parametrů a nalezení spekter jednotlivých složek trojhvězdného systému b Persei. Práce též obsahuje popis zisku dat, jejich zpracování a následné použití programu VO-KOREL. Zmíněn je též program SHELLSPEC, pomocí kterého jsme se pokusili ověřit model pro systém b Persei. Závěrem práce je hrubý odhad spektrálního typu komponent, orbitální parametry, spektra jednotlivých komponent v čáře železa, hořčíku a Halfa.