Automobil: Zvířata - Kasalová, Ivana (2013)
Tato diplomová práce se zabývá vztahem mezi automobilem a zvířaty. Tento vztah je oboustranný, i když významnější pro živočichy. Tato diplomová práce se snaží tento vztah popsat z nejrůznějších úhlů pohledů. Práce klade důraz na mortalitu volně žijících zvířat po střetu s automobilem. Ovšem věnuje se i například transportu domácích zvířat v automobilu. Práce popisuje i způsoby ochrany zvěře podél silničních komunikací. Součástí práce je i praktická část, kde pomocí dotazníkového šetření byly zjišťovány zvyklosti řidičů a jejich zkušenosti s mortalitou zvířat na silnici a jejich přístup k tomuto problému.