Kazivost chrupu a výskyt zubního kamene u mladohradištní populace ze Znojma Václavského náměstí - Beránková, Tereza (2013)
Předložená diplomová práce podává přehled o stavu chrupu u středověké populace ze Znojma Václavského náměstí datované do období 950-1200 n.l. Hodnocen byl stav zachovalosti zubů a alveolů, zubní kaz, zubní kámen a periapikální zánětlivé procesy. Celkem bylo vyšetřeno 71 dospělých a 38 dětí. Výsledky byly statisticky srovnány se sedmi středověkými českými a slovenskými pohřebišti.