Orientace a komunikace včel. - Janoušková, Monika (2013)
Náplní této diplomové práce je zpracování současných znalostí o schopnostech včel se orientovat v prostoru a sdělovat si informace o pozici potravních zdrojů nebo dalších významných orientačních bodech. Práce je zaměřena na srovnání a syntézu poznatků z výzkumů, které se týkají předávání si informací mezi včelami o nalezených zdrojích potravy, o poloze, typu a kvalitě potravy. V práci je také popsán současný pohled na von Frischovu teorii orientační komunikace včel a význam orientačních vodítek pro orientaci pohybu včel.