Úpravy nekódujících RNA - Tikalová, Eva (2013)
V této bakalářské práci se věnujeme tématu interakce nekódujících RNA s proteiny, konkrétně s proteinem DIS3L2. DIS3L2 je spojován s výskytem Wilmsova tumoru a je také zodpovědný za destrukci uridylovaných prekurzorů let-7 miRNA v embryonálních kmenových buňkách. Výsledky z naší laboratoře naznačily, že DIS3L2 váže i další typy nekódujících RNA in vivo. Tématem této práce bylo potvrdit interakci mezi DIS3L2 a vybranými nekódujícími RNA a zjistit buněčnou lokalizaci těchto RNA pomocí metod RNA immunoprecipitace a northern blottingu.