Studium bakteriofágových enzymů s využitím jejich exprese v E. coli - Melková, Kateřina (2013)
Obsahem této bakalářské práce bylo na základě informací získaných vypracováním literární rešerše studium bakteriofágů s přihlédnutím na jejich využití ve vědě a výzkumu. Hlavním tématem byl princip fágové terapie a její hlavní činitelé, lytické enzymy. Praktická část zahrnovala přípravu rekombinantního lytického proteinu. Hlavním cílem experimentu byla optimalizace přípravy proteinu.