Spektroskopické studium slunečních a hvězdných erupcí - Dyčková, Šárka (2013)
Cílem této práce je pochopení eruptivních dějů na naší nejbližší hvězdě Slunci a na ostatních hvězdách ve vesmíru, především typu dM. Je zde popsáno několik možností studia Slunce jako hvězdy pomocí pozemních přístrojů i družic. Rozebírají se zde vlastnosti hvězdných erupcí. Je zde studována možnost zaznamenat hvězdnou erupci na dvoumetrovém dalekohledu v Ondřejově.