Evropeizace českého práva - Vítek, Bohumil (2013)
Disertační práce se zabývá problematikou evropeizace českého práva. Hlavním cílem práce je objasnit vztah mezi českým právem a evropeizací, objasnit, jak je české právo procesy evropeizace ovlivňováno. Práce je rozdělena do tří částí. První část je věnována rozboru konceptů globalizace a evropeizace jako dvou významných sociálních procesů, které mění tvář dnešních společností a práva. Druhá část se zabývá problematikou aplikace a interpretace evropského práva a především zásadami jeho působení v České republice. Třetí část je věnována otázce evropeizace soutěžního práva. Hospodářská soutěž je považována za hlavní nástroj pro uskutečňování integračních cílů Evropské unie.