Srovnání izolačních metod pro současnou extrakci virové a bakteriální nukleové kyseliny z biologických matric - Vrábel, Dávid (2013)
V niektorých prípadoch, kedy nie je možné alebo je nežiaduce vzorku rozdeliť, je potrebná spoločná izolácia ako RNA, tak aj DNA z jedinej vzorky. Pre takéto prípady existuje niekoľko komerčných súprav, ktoré sú schopné izolovať celkové nukleové kyseliny. Táto diplomová práca porovnáva výsledky zo štyroch vybraných izolačných súprav pomocou umelo naočkovaných vzoriek kultúrami Bovinného enterovírusu a Listeria innocua o definovanej koncentrácií. Na kvantifikáciu izolovaných nukleových kyselín bola v práci zavedená a optimalizovaná reverzne transkripčná kvantitatívna real-time PCR. Ako najvhodnejšia na izoláciu ako vírusovej RNA tak aj bakteriálnej DNA sa ukázala súprava MagMAX™ Total Nucleic Acid Isolation Kit.