Stanovení osobního dávkového ekvivalentu neutronů pomocí stopových detektorů - Vašíček, Pavel (2013)
Diplomová práce se zabývá stopovými detektory neutronového záření a optimalizací podmínek zpracování a následného vyhodnocování detektorů. Hlavním cílem této práce je zvolit vhodnou metodu při zpracování a následného vyhodnocení stopového detektoru neutronového záření (zhotovení snímků na optickém mikroskopu). Dalším cílem je popsat vzniklé stopy a navrhnout vztah mezi plošnou četností stop a dávkou pro stanovení osobního dávkového ekvivalentu Hp(10) z výsledků vyhodnocení dozimetru.