Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných výrobcích - Hyžáková, Anna (2013)
Tato práce popisuje problematiku patogenních mikroorganismů v mléce a mléčných výrobcích, způsoby jejich přenosu do mléka i onemocnění, která mohou způsobit. Zabývá se také výskytem patogenů v syrovém mléce produkovaném v České republice.