Využití oslabených kmenů salmonel jako nosičů DNA vakcín - Ďuriníková, Anna (2013)
Atenované kmeny salmonel jako nosiče DNA vakcín představují slibnou alternativu na poli profylaxe infekčních onemocnění. Využití oslabených salmonel přináší oproti klasickým podjednotkovým a DNA vakcínám řadu výhod. Umožňují replikaci plasmidů přímo v bakterii, bakteriální struktury působí jako adjuvanty a vakcinační konstrukt je doručen přímo do eukaryotické buňky. Práce si klade za cíl především shrnutí dosavadních poznatků o DNA vakcinaci a možnostech přípravy vhodného atenuovaného bakteriálního vektoru.