Mapování změn ve využití země vybraného území a jejich kvantifikace - Symerská, Tereza (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá mapováním změn ve vybraném území na základě multispektrálních snímků družice LANDSAT pořízených v letech 1986 a 2006. Metodami řízené klasifikace jsou určeny základní typy povrchů v zájmovém území pro oba snímky. Pomocí porovnání výsledků klasifikací obou snímků jsou detekovány změny ve využití země. Výsledkem práce je mapová kompozice v měřítku 1:60 000 zobrazující změny, které byly těmito metodami odhaleny.