Nekomutativní kvantová mechanika - Pazderka, Michal (2013)
V této bakalářské práci se věnujeme nekomutativní kvantové mechanice. Pozornost je soustředěna zejména na Moyal-Weylův součin a jeho geometrický význam, nekomutativní kalibrační teorii, jako příklad je uvedena nekomutativní U(1), Seiberg-Wittenovo zobrazení mezi nekomutativní a k ní komutativní kalibrační teorii, odvození Diracovy rovnice pomocí variačního principu a její vyjádření pomocí Seiberg-Wittenova zobrazení do prvního řádu nekomutativního parametru.