Rozhledny v mikroregionu Východní Slovácko - Hladík, Jiří (2013)
Bakalářská práce rozebírá problematiku šestice nově postavených rozhleden v mikroregionu Východní Slovácko. Reaguje na mediální kritiku tohoto projektu a snaží se přinést nezaujaté hodnocení. V práci je popsána zmiňovaná oblast a její potenciál pro cestovní ruch. Následně jsou sledovány jednotlivé výhledy a další hodnocení konkrétních rozhleden. Cílem práce je i zhodnotit, jakým způsobem může projekt pomoci v rozvoji mikroregionu a získávání nových návštěvníků.