Fluviální tvary a procesy v korytě Olšavy na území PP Olšava - Knot, Martin (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá fluviálními tvary a procesy na řece Olšavě u obce Podolí na Uherskohradišťsku. Řešen je výskyt fluviálních tvarů v přirozené a v regulované části toku. V práci je dále vypracován hydromorfologický stav obou úseků metodikou Langhammer, vývoj trasy říčního koryta od doby II. vojenského mapování (1836 - 1852) po současnost a mapování říčního dřeva. Vlastní výzkum je založen na zaměření toku a ve vybraných místech zjištění parametrů koryta (šířka, hloubka, zrnitost dnových sedimentů ...), díky čemuž je pak v těchto místech určen kapacitní průtok a střední profilová rychlost proudění.