Vybrané kvalitativní parametry vody v Trkmance - Coufal, Pavel (2013)
Tato práce se zabývá vybranými kvalitativními parametry jakosti vody (biochemická spotřeba kyslíku, chemická spotřeba kyslíku, amoniakální dusík, dusičnanový dusík, celkový fosfor, rozpuštěný kyslík, nerozpuštěné látky, sírany a koncentrace železa), analýzou dat z profilů Bořetice a Podivín za období 2000 - 2010, příčinami a opatřeními ke zlepšení kvality vody v řece Trkmance v souladu s legislativou České republiky.