Magnetické částice jako reverzibilní nosič pro enzymové elektrody - Hubatka, František (2013)
Enzymové elektrody jsou biosensory kombinující elektrochemický převodník s enzymem jako biorekogniční složkou. Enzym je většinou na povrch převodníku pevně vázán, což však komplikuje obnovu citlivé vrstvy biosensoru. Tato práce se zabývá využitím magnetických částic jakožto prostředku, který by mohl tyto problémy vyřešit a mohl by dokonce přispět k automatizaci procesu měření s biosensory. V praktické časti je koncept automatické výměny citlivé vrstvy testován na acetylcholinesterasovém biosensoru s využitím měřícího systému na bázi autoinjektoru Gilson XL.