Prameny podzemních vod v severním segmentu Brna - Honek, David, 1988- (2013)
Cílem práce je charakterizovat variabilitu vydatnosti pramenů podzemní vody, vlivu srážek na celkovou vydatnost a popsání dalších charakteristik pramenů a jejich okolí, zejména kvalitativních. Oblast se nachází u severní hranice města Brna a mezi obcemi Bílovice nad Svitavou, Ochoz u Brna a Babice nad Svitavou. V práci budou použita zejména data o vydatnostech v litrech za sekundu ze tří pramenů - Doležalova studánka, Janáčkova studánka a pramen V3 (Kaprálova studánka) za období 2002 (leden) - 2011 (prosinec), dále úhrny srážek v milimetrech ze stanice Babice nad Svitavou za období 2007 (leden) - 2011 (prosinec). Kvalitativní charakteristiky jsou vyhodnoceny na základě vlastního pozorování na místě.