DNA biosensor pro detekci genotoxicity - Kasarová, Dominika (2013)
Tato bakalářská práce studuje interakce DNA s genotoxiny, jako je benzo[a]pyren. Benzo[a]pyren se do struktury dsDNA váže interkalačně, co způsobuje její konformační změny, a tím dochází k odchylkám v replikaci DNA. Fragmenty DNA byly imobilizované na povrch uhlíkových elektrod a pomocí elektrochemických metod, jako je SW voltametrie, byly sledovány charakteristické signály oxidace guaninových a adeninových zbytků.