Analýza složení lékařských materiálů rentgenovou fluorescenční spektroskopií - Sukeník, Lukáš (2013)
V této bakalářské práci se věnujeme analýze složení lékařských materiálů pomocí rentgenové fluorescenční spektroskopie. Jejím cílem je určit složení měřených předmětů a zastoupení jednotlivých prvků. K detekci záření byl použit energiově disperzní polovodičový detektor.