Štúdium kvapkovej depozície pre Ramanovu spektroskopiu - Zeman, Lukáš (2013)
V tejto bakalárskej práci sme sa venovali štúdiu vlastností kvapkovej depozície pre Ramanovu spektroskopiu, a to konkrétne pozorovanie správania sa kvapiek vody na hydrofóbnych povrchoch s rôznou zmáčanlivosťou, resp. s nezmáčanlivosťou a meraniu kontaktného uhla zmáčania. Následne sme sledovali priebeh odparovania kvapky vody na povrchu teflónu a sledovali sme priebeh zmeny tvaru kvapky za účelom potvrdenia teórie o postupnom koncentrovaní sa vzorky vody. V záverečnej časti práce sme sa venovali pozorovateľnosti slabého roztoku aminokyseliny prolínu v Ramanovom spektre.