Rotační plochy - Pavlíková, Ivana (2013)
Práce se věnuje základním pojmům a konstrukčním úlohám na obecných rotačních plochách a rotačních kvadrikách. Jsou zde řešeny příklady na konstrukce průniků, obrysů a osvětlení rotačních ploch. Samostatnou podkapitolu tvoří plocha zvaná anuloid. Teorie i úlohy jsou doplněny názornými obrázky v programech GeoGebra a Maple. Uvedeny jsou také příklady rotačních ploch v technické praxi.