Projektivní geometrie kuželoseček - Střechová, Ludmila (2013)
Tato diplomová práce se věnuje projektivní geometrii kuželoseček. Obsahuje základní teoretické poznatky týkající se této problematiky a zejména pak příklady - řešené i neřešené k procvičení. Přílohou práce jsou tzv. pracovní listy - volná předrýsovaná zadání všech příkladů, které jsou v práci obsaženy. Smyslem této práce bylo vytvořit dostatečné množství příkladů, které mohou čtenáři sloužit k samostudiu, ale také se dají dobře využít přímo ve výuce.