Příprava a studium reaktivity hexafluoro-cyklo-trifosfazenu - Šimková, Zuzana (2013)
Předložená diplomová práce pojednává o přípravě hexafluoro-cyklo-trifosfazenu a jeho reaktivitě s diaminoalkany.V experimentální části byla pozornost především věnována zkoumání produktů reakce N3P3F6 s vybranými diaminoalkany. K identifikaci vzniklých derivátů byla použita 31P NMR a 2D COSY NMR spektroskopie a GC/MS spektrometrie.