Význam transkripčního faktoru HIF pro kmenové buňky - Szarowská, Bára (2013)
Bakalářská práce se zabývá hypoxií indukovaným faktorem a jeho vlivem na kmenové buňky. Práce popisuje základní charakteristiku tohoto faktoru a mechanismy, prostřednictvím kterých se na regulaci kmenových buněk podílí. Na základě dostupných zdrojů jsou shrnuty poznatky týkající se významu hypoxií indukovaného faktoru pro kmenové buňky, které mohou být v budoucnu cenným přínosem zejména pro oblast medicíny, kde kmenové buňky představují možné využití v léčbě některých poruch a nemocí.