Rusticyanin acidofilních bakterií - Drabinová, Martina (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou proteinu rusticyaninu acidofilních bakterií. Teoretická část je zaměřena na acidofilní bakterie s důrazem na ty, jež jsou schopny produkovat rusticyanin; dále se věnuje bakteriálnímu metabolismu železa a charakterizaci rusticyaninu. Na základě výsledků experimentální části byla prokázána exprese genu pro rusticyanin u bakterie Acidithiobacillus ferrooxidans oxidující pyrit.