Exprese genu pro tetrathionanhydrolasu u bakterie Acidithiobacillus ferrooxidans - Šustová, Alena (2013)
Tato práce se zabývá metabolismem bakterie Acidithiobacillus ferrooxidans, která je kultivována na třech typech substrátu s cílem detekce exprese tetrathionanhydrolasy. Teoretická část práce je zaměřena na metabolické pochody této bakterie s důrazem na enzymový rozklad tetrathionanu. Na základě výsledků experimentální části byla prokázána exprese genu pro tetrathionanhydrolasu u bakterie At. ferrooxidans oxidující pyrit.