Elektroforetická separace biokonjugátů nanočástic - Králíček, Petr (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje využití Fergusonovy analýzy pro charakterizaci zlatých nanočástic a jejich biokonjugátů. K základním vlastnostem nanočástic patří velikost. Jednou z metod, pomocí které je možné určit velikost nanočástic, je Fergusonova analýza. Cílem této bakalářské práce bylo studium elektroforetických mobilit zlatých nanočástic a jejich využití jako velikostních standardů pro určení velikosti biokonjugátů pomocí Fergusonovy analýzy. Jako modelové biokonjugáty byly použity zlaté nanočástice, které byly modifikovány denaturovaným hovězím albuminem (dBSA). Velikost těchto nanostruktur v závislosti na koncentraci albuminu byla určena pomocí Fergusonovy analýzy.