Interakce fluorescenčně značeného antigenu v reálném čase - Kaštovský, Jakub (2013)
V této bakalářské práci se věnujeme sledování vzniku afinitního komplexu antigen-protilátka pomocí kombinace optického a piezoelektrického biosenzoru. Měření probíhá v reálném čase za použití obou typů měření zároveň. Antigen (v tomto případě HSA) je kovalentně značený fluoroforem (TAMRA, později kvantovými tečkami), který nám, po osvícení světlem o určité vlnové délce, dá signál, zda vytvořil antigen komplex s protilátkou anti-HSA AL-01 imobilizovanou na piezoelektrickém krystalu. Vznik komplexu rovněž značí pokles frekvence kmitání krystalu sledovaného pomocí QCM meteru.