Cykliny D v regulaci a dysregulaci buněčného cyklu u mnohočetného myelomu - Dúcka, Monika (2013)
V této bakalářské práci se věnuji úloze cyklinů D v regulaci a dysregulaci buněčného cyklu u mnohočetného myelomu. Cykliny D se podílejí na regulaci progrese buňky z fáze G1 do S a fungují také jako transkripční faktory některých genů. V rámci mnohočetného myelomu dochází k dysregulaci buněčného cyklu a k dysregulaci exprese všech tří cyklinů D. Cykliny D slouží také jako prognostický marker a ke klasifikaci podskupin MM.