Slaná jezera světa - Rylková, Magdaléna (2013)
V této bakalářské práci se věnujeme tématu Slaná jezera světa pro potřeby geografického gymnaziálního vzdělávání. Práce obsahuje všeobecnou část, podávající vlastnosti a klasifikaci jezer, přehled významných slaných jezer světa a speciální část, kde jsou zpracovány případové studie vybraných slaných jezer - Kaspického moře, Aralského moře, jezera Balchaš a Mrtvého moře. Práce je dále vybavena pracovními listy, didaktickým testem, fotogalerií jezer a výukovými prezentacemi.